هوش مصنوعی،خطری برای حملههای سایبری
گروهی از متخصصان بین المللی هشدار دادهاند که برخی دولت ها و گروه های تروریستی ممکن است از هوش مصنوعی برای بی ثبات کردن دنیا و اجرای حملههای سایبری متعدد سوءاستفاده کنند.
به گزارش فارس، این گزارش که توسط 26 متخصص هوش مصنوعی از کشورهای مختلف جهان تهیه شده، حاکیست سوءاستفاده از این فناوری نوظهور به جنایتکاران سایبری امکان می دهد تا میزان خرابکاری های خود را در سراسر جهان به میزان چشمگیری افزایش دهند.
در بخشی از این گزارش اظهار نگرانی شده که با استفاده از فناوری هوش مصنوعی ویدئوهای قلابی و دروغین کاملا قابل باور در مورد رویدادهای سیاسی مختلف تولید شود تا ضمن تحریک افکار عمومی جهان زمینه برای ایجاد آشوب و ناآرامی در کشورهای هدف فراهم شود.
این ویدئوها که تشخیص قلابی بودن آنها بسیار دشوار خواهد بود می توانند حاوی تصاویر چهره های سرشناس سیاسی باشند که رویدادهای متحیرکننده ای در حضورشان اتفاق می افتد. نتیجه این تحولات تغییر نتایج انتخابات، سیاست های کشورها و غیره خواهد بود.
یکی از محققان دانشگاه کمبریج در این مورد گفته است: هوش مصنوعی همه چیز را تغییر می دهد و باعث خواهد شد شرایط دنیا ظرف 5 تا 10 سال آینده به طور جدی تغییر کند. ما در سال های آینده با ترس و نگرانی دائم ناشی از سواستفاده از هوش مصنوعی زندگی خواهیم کردو دولت ها، افراد و سازمان ها باید برای حل این مشکل تلاش کنند.
مطابق نظر کارشناسان، برای پیشگیری از این اتفاق، محققین باید در تمامی فناوریها و محصولات و خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی، این تهدیدات بالقوه را نیز در نظر داشته باشند و برای جلوگیری از بروز و یا رفع خطرات آنها، تمهیداتی در نظر بگیرند.
در ادامه ، این هشدار داده شده که اگر محققین و توسعهدهندگان به موارد فوق، بیاعتنایی کنند، عملاً راه را برای مهاجمان بازخواهند نمود؛ به ویژه آنکه راههای تازهتری برای حملات و آسیبهای سایبری پدید میآید.
البته به عقیده این کارشناسان، اوضاع آنچنان هم بدبینانه نیست، بلکه در فضای دیجیتال میتوان از همین فناوری هوش مصنوعی نیز به خوبی برای جلوگیری از حمله و نفوذ به سایتها و نیز سوءاستفاده از آسیبپذیریهای موجود کمک گرفت.
نکته مهم اینکه فناوری مزبور میتواند اشکالات موجود نرمافزاری را به صورت خودکار و سریع، یافته و به رفع آنها و یا هشدار به کارشناسان مبادرت ورزد.