دانشآموزان باید برای رویارویی با فناوریهای نوین آماده باشند!
به گزارش روابط عمومی شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی، جناب آقای دکتر مرتضی ملا جعفری مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی ،به خبرنگار گروه اجتماعی و فن آوری همسو نیوز گفت:در عصر حاضر، صنایع مدرن سریعتر از همیشه در حال تحول هستند. هر روزه شاهد گرایش روزافزون به استفاده از فناوری ها در آموزش هستیم. در سال های اخیر تاثیرات فناوری در روند آموزش و تعلیم و تربیت بسیار مورد توجه دولتها قرار گرفته است. شاید یکی از دغدغه های مدرسان، افزایش علاقه و مشارکت شاگردان در کلاس باشد. ما در حال حاضر نیاز به دانش آموزانی داریم که برای رویارویی با فناوری های نوین آماده باشند.
جناب اقای دکتر در ادامه اظهار داشتند: امروزه شرایط آموزش در مدارس ما بر اساس نظریه های جدید یادگیری مهیا نیست ولی باید توجه داشت که با علم به سطح آگاهی دانش آموزان، انگیزه ها و شرایط جدید جامعه، تاکید بر روی روش های قدیمی تدریس و سنتی “گچ و بحث کردن” یا همان سخنرانی که متعلق به گذشته است در مقایسه با روش های نوین که امروزه در مدارس تدریس می شود و در دسترس است، از سطح بسیار پایینی برخوردار است. استفاده از فناوری های نوین و رویکردهای خلاقانه برای درگیر کردن دانش آموزان می تواند جایگزینی مناسب برای شیوه های سنتی در آموزش و پرورش باشد.
مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی فرمودند: استفاده از انواع فناوری های نوین آموزشی در کشورهای پیشرفته جهان سال هاست که به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای توسعه مورد استفاده قرار گرفته است. استفاده از این فناوری ها در جهت افزایش قدرت یادگیری، تقویت تعمق و ایجاد خلاقیت و نوآوری در دانش آموزان کشور ضروری است و باعث تغییر تحول در نظام آموزشی کشور می شود.
جناب آقای دکتر مرتضی ملاجعفری اظهار داشتند: شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی زیر مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان از شرکت های پیشتاز در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات است که در زمینه طراحی و تولید و اجرای سیستم های نرم افزاری اداری، مالی و آموزشی فعالیت می کند.
بخش تحقیق و توسعه شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی بعد از تحقیق و مطالعه فراوان بر روی روش های نوین آموزشی، دو روش واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را به عنوان روش های نوین و موثر در آموزش برگزید و در آموزش به روش واقعیت مجازی، آموزش از طریق هدست های مخصوص، دتکتورهای حرکتی و دسته های کنترلی برای تعامل با برنامه و محیط پیرامون صورت می پذیرد.
وی فرمود: این بخش از شرکت، بعد از تحقیقات گسترده در زمینه واقعیت مجازی و ادوات مربوط به این فناوری، اقدام به تاسیس آکادمی واقعیت مجازی، خرید ادوات مربوطه و تولید نرم افزارهایی با رویکرد آموزشی نموده است. هدف ایجاد این آکادمی، همگام کردن رویکردهای آموزشی رایج در نظام آموزشی کشور با تغییر و تحولات شتابنده فناوری است. در همین راستا، این آکادمی اقدام به تولید نرم افزار جامع آناتومی بدن انسان با نام Human Anatomy نموده است.
مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی فرمودند: برنامه Human Anatomy یک شبیه ساز واقعی از اعضای بدن انسان است. در این اپلیکیشن با کمک مدل های سه بعدی بسیار دقیق، می توان سفری اعجاب انگیز به داخل ارگان های بدن را تجربه کرد و با بررسی و جستجو در قسمت های مختلف بدن انسان، از عملکرد ارگان ها و سیستم های مختلف آن آگاهی یافت،
همچنین این برنامه به بررسی برخی از بیماری های رایج در ارگان های مختلف پرداخته و مراحل مختلف وخامت آن ها را شبیه سازی کرده است. همچنین با اضافه کردن درمان به قسمت های مختلف، می توان به فهم پزشکی خوب از درمان بیماری ها دست یافت.
در آموزش به روش واقعیت افزوده، شرکت اقدام به ساخت و انتشار اپلیکیشن های موبایلی واقعیت افزوده ی بازیوار شده برای دروس پایه های مختلف دوره ابتدایی نموده است.
به عنوان مثال دانش آموز با گرفتن دوربین موبایل بر روی صفحه کتاب درسی علوم می تواند آزمایش مربوط به هر صفحه را بصورت تعاملی بدون احتیاج به آزمایشگاه انجام دهد.